Forside - Medlemskab / Billetter - Hotellet - Musikcafé - Organisation - Historik - Links

 


Tidligere år     Afholdte Musikcafé-arrangementer 2013 - 2014      Næste år


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torsdag d. 24.4.14  Irsk aften med MiRskKaroline Nolsø Aaen, Jo Morandin, Benny Nilars, Ole Primdahl, Mik Torfing, Erling Andersen


MiR sagde farvel og på gensyn til én af byens helt store frivillige kulturtrækkræfter Ole Primdahl


Den perfekte afskedsramme
Ole Primdahl siger farvel og på gensyn til MiR og til Rønde By i den ramme, hvor han har regeret i de seneste 10 år. Gennem årene har han stået i spidsen for et utal af musik-caféer og klubaftener i MiR-regi på Kultur Hotellet i Rønde. Ole Primdahl har også, som hotelrådsformand, været talsmand og koordinator af foreningernes behov ifm. processen omkring opførelsen af den kommende Teatersal. Alt sammen på selv samme sted. Ingen anden ramme end den gamle Teatersal på Kultur Hotellet kunne være mere passende for denne festlige; men også lidt vedmodige aften.


MiR’sk aften selvfølgelig
Udover sine organisatoriske evner er Ole Primdahl også en habil amatørmusiker med stærk hang til den irske musik. Han har optrådt i MiR-regi flere gange sammen med sine musikalske venner i Præstens Blues Band. Geografien har været en udfordring for dette band, så derfor har Ole Primdahl udvidet sit  netværk med nye musikalske venner, nemlig dem vi her på Djursland kender som MiR’sk. Selvfølgelig skulle MiRsk levere det kunstneriske indhold til denne festlige aften – hvem ellers?Djurslands lokale irske folkemusikband
MiRsk er blevet til i det rige musikalske liv i musikforeningen ’Musik i Rønde’. Her har de mødt hinanden til foreningens samspilsaftener og det tog dem ikke lang tid at beslutte, hvilken musikgenere, de ville kaste sig over.

MiRsk elsker de irske ballader om længslen efter den fattige, forladte hjemstavn, om pigen, som man enten fik eller ikke fik, om sømanden, der må på havet igen på trods af alle løfter om det modsatte, de politiske sange, der hovedsageligt er vendt mod Englænderne og ikke mindst de mange rene værtshusviser. Alle er viser og ballader, som synges i dag på de ufattelig mange irske pubber i hele verden.


Bandet består af Benny Nilars, der kommer fra Udbyhøj og spiller violin, mandolin og bodhrán og spiller for tiden også i Fredagsorkestret. 
Erling Andersen
fra Ugelbølle (og Nappedam) spiller alle afskygninger af harmonikamusik og er grundstammen i MiRsk, når han med hård hånd styrer tangenterne. Han er også meget aktiv i harmonikatræf og festivaler i både Danmark og udlandet.


Jo Morandin fra Friland - kommer oprindeligt fra Australien. Hun spiller primært fløjte og har spillet rigtig meget musik på de irske pubber rundt om i verden. 
Bandets anden kvindelige medlem er
Karoline Nolsø Aaen også fra Friland. Spiller en himmelsk violin – er nærmest vokset op med en violin i hånden og har optrådt siden hun var 8 – bl.a. sammen med hendes far, troubadouren Peter Aaen.

Mik Torfing har en fortid som musiker i det norddjurske, hvor han spillede med det poetiske folk-rock orkester Hanegal og med det spektakulære Emmelev Showband.
Siden har han været ude i landet og runde andre lokaliteter, men er nu tilbage på Djursland. Han spiller bl.a. fløjter, mandolin, panfløjte og synger. Han har blandt andet spillet i Celtique.dk og spiller også med i Præstens Blues Band.


Sidste medlem i bandet er guitaristen og sangeren Ole Primdahl, der var medstarter af Musik i Rønde har spillet og sunget sig igennem livet med stemningsfyldt – og sangbart musik – f.eks. Irsk Folkemusik.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Musikcafé
    fri entrè Der kan købes øl, vand og kaffe


Torsdag d. 28.11.13
bød vi på Drive in Jazz der spillede  jazz/latin 

med et strejf af blues. Bandet var tidligere kendt under navnet MiR a Belle.

Der var adgang for alle, der havde lyst til en øl eller sodavand i et godt musisk selskab.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Musikcafé  på kulturhotellet i Atelieret på 1. sal. fri entrè  


Torsdag d. 23.5. havde vi besøg af Jonathan Feig og Jørgen Messel


I Rønde har vi i længere tid haft et verdensnavn i Jazz boende iblandt os. Men vi havde ikke haft muligheden for at høre ham i vores egen musikforening. Det blev der nu rådet bod på. Vi bød 2 store musikere velkommen på Kultur Hotellet.


Den ene er Jonathan Feig der er vokset op i et af Jazzens højborge, New York. Han kender genren indefra og har bl.a. spillet Benny Golson's musik, sammen med saxofonisten selv, og The Wayne Chamber Orchestra. 


Han har spillet Cubansk musik i første division med bl. andet Tipica Novel. Han har været 7 år sammen med de danske verdensstjerner Analogik og også selv været leder af del af sine egne jazz orkestre lige siden han var født.


Jørgen og Jonathan gav os som The Jump String Duo, en god gang Swing'n Jazz.


Men Jonathan gav os også lidt smagsprøver på hans egen musik, når han med violin gav den som The Autistic Ensemble. Her fik vi lidt instrumentalt i starten der kan minde om Tom Waitz - funky og bluesmusik. 


Jonathan boltrede sig med sin violin og svømmede som en fisk i vandet i musiklivet i New York. Men så gik det jo, som det gør for de fleste. Han mødte sit livs lys – pigen i hans liv. Det førte ham til Danmark – men ikke kun det – han blev ført helt til Bjødstrup, hvor han bor med sin Annette og 2 dejlige piger.


Han har længe været en del af det lokale musikliv – men mere i det skjulte. Hans musikudfoldelse er mest sket rundt om på de Europæiske musikscener. Det rådede vi bod på ved at invitere ham ind på Kultur Hotellet, så Rønde kunne blive beriget af dette musiktalent.


Den anden musiker er guitaristen Jørgen Messell. Han er kendt af MiRs faste publikum, da han har spillet på Kultur Hotellet et par gange. Men genren har været noget helt andet end jazz. Han har lagt guitar til Martin Jønssons Jerry Lee Lewis-prægede klaverspil. De har bl.a. udfoldet sig til MiR’s nytårsfester. Men Jørgen Messell er også en stor Jazz enthusiast, der udover mange jobs med Jonathan Feig også blandt mange andre har spillet New Jungle Orchestra og Analogik.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torsdag d. 25.4. var der koncert med  Per Pels & friends

Per Christensen: Sang/guitar, Kasper Tikær: trommer/keys, Mikkel Skovgaard: guitar, Jakob Nowack: bass


Rap replik - blød musik

Musikken hører ind under genren 'Folk music'. Oprindeligt betyder det 'Folkets musik', men for Per Pels betyder det, at hans musik gerne skal skabe en stemning, der emmer af hygge og gode vibrationer. At der skal være plads til både banjo, mundharmonika og lyden af en gammel drejetelefon i hans musikalske rum.


             
          
            If you're in to doo-wops and a catchy chorus? Then this is the right universe.
                       Per Pels is a crossover between Jack Johnson, and all the way to The Beatles.
                      The songs are about everything and everyone you meet on your way in life.

”Jeg vil gerne videregive en følelse af, at jeg ser noget positivt i ellers melankolske historier. Der er selvfølgelig følelser i, for det er gennem musikken, at jeg er bedst til at udtrykke følelser,” 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torsdag d. 21.03. var der koncert med Kanstrup, Gleerup og Thomsen


        

Thorsager- orkestret "Kanstrup, Gleerup og Thomsen" spillede igen op til en Musikcafé i MiR. 
Og det var let at spore orkestrets lettelse over at være tilbage - hjemme igen - så at sige. 
2012 blev et hårdt turnéår med jobs fjerne steder. "Ja, vi har været vidt omkring", lød det fra orkestret. "Så det er godt at vide, at Røndepublikummet var klar til at tage imod os igen". Det travle turnéliv har bragt truppen til fjerne steder som Ebeltoft og Hornslet. Så det var intet under, at Thorsagerdrengene var lettede, og var klar til at indtage Rønde.                

Da "Kanstrup, Gleerup og Thomsen" gik på podiet på Hotellet var det naturligvis med ny inspiration fra de mange oplevelser siden sidste års succesfulde musikcafé. Men konceptet var det samme: Tre tenorer, tre Martin guitarer (krydret med lidt mandolin), fortællinger fra nær og .... ja, fjern. Sjov og alvor - mest sjov. Og masser af muligheder for et oplagt publikum for sing-a-long. Dylan, Paxton, Cash og de andre amerikanske mestre ligger orkestret stærkt på sinde, men der sneg sig også et par danske – og endda nordjyske – sange og viser - med.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torsdag d. 28.2.13 var der Koncert med  Lise og Finn Olsen

I 9 år har Lise og Finn Olsen fyldt Teatersalen med glade mennesker, der elsker god musik. De har skaffet nogle af de allerbedste musikere til byen og der har været rift om billetterne. Men nu havde Lise & Finn stemt guitarerne og leverede selv musikken til en god aften på Hotellet.

Røndes borgere havde nu mulighed for at nyde deres musikalske livsglæde på Hotellet. Der var mange forskellige sange fra deres omfattende repertoire, og der var høj kvalitet, god stemning, smukke viser med god lyrik og sangbare syng-med numre.


                 


De tog cafégæsterne med på deres musikalske dannelsesrejse. I første sæt causerede de over deres egen musikhistorie og i andet sæt spillede de Hotel country sammen med deres musikalske venner fra Rønde. Der var en fantastisk aften på Hotellet og som man kunne forvente meget smukt og medrivende musik med mulighed for at synge med på nogle af de kendte numre.

Lidt om musikerne Lise og Finn
Filmene -  og specielt guitar-riffene i Alices Restaurant, Soldier Blue, Deliverance (Udflugt med døden) greb den unge Finn Olsen i en sådan grad, at det var om at komme i gang.
Arlo Guthrie, Ralph Mctell o.a. gav ham ’folk-feberen’, men det blev også til et drengeband i 70’erne. Siden 90’erne har han skabt masser af stemning i fest orkesteret The Carporters.


      

Lise blev tændt på musikken, da hendes søsters veninde sang og spillede guitar. Datidens danske viser, betog og smittede Lise – nu ville hun lære at spille guitar. Herefter gik det over stok og sten med guitarundervisning, hvor hun hurtigt lavede sine egne coverversioner af tidens musik.
I 70’erne tog hun protestsangene til sig og drog med præsteparret Ruth og Herluf Andersen, rundt til kombinerede gudstjenester og sangarrangementer. De følgende par årtier spillede hun lystigt i forskellige sammenhænge – bl.a. med det skotsk/irske band med det værdiladede navn Clumsy Lovers. Som musiklærer har hun undervist og begejstret både små og store elever.

Lises og Finns musikalske veje krydses i 80’erne, hvor de begge var ansat på Landbrugets EDB-Center. Her lavede man hvert år en personalerevy, hvor de naturligvis begge var med qua deres lidenskab for sang og musik samt lyriske evner. De medvirkede både som tekstforfattere, musikere og skuespillere. Udover det musikalske fællesskab på jobbet blev de også private venner, gik til koncerter og spillede folkemusik sammen i deres fritid. Her grundlægges deres guitarduo.

Da de flyttede til Rønde i 2002 fik de rigtig travlt med musikken. De fik startet MiR og blev kendte i byen. Det resulterede i mange spillejobs sammen med deres nye musikalske venner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Torsdag d. 31.01.13  havde vi besøg af

Dry and Dusty   et akustisk spillende fire mands amatør bluegrass band fra nordjylland,

der især synger og spiller bluegrass og blues musik, men også andre stilarter.


                    

                     Bruno Rasmussen mandolin, sang Peter Henningsen banjo, violin, dobro, zither, sang
      Anton Brink-Jensen guitar, sang Jens Dalsgaard Nielsen kontrabas, sang

  
 
  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tidligere år     Afholdte Musikcafé-arrangementer 2013 - 2014      Næste år